Грозний: “Говерла” довела, що вміє грати у футбол

Гравці показали приголомшливий результат у матчі з “Волинню”

Післяматчевий коментар

Сьогодні ми, гадаю й гравці, вболівальники та журналісти дістали задоволення від гри. Просив гравців, щоб зіграли в пас низом, причимо діяли швидко, адже «Волинь» – команда, в якої важко виграти боротьбу, особливо верхову. Та й статус матчу як «західноукраїнське дербі» мав особливу мотивацію. Окрім того на нас не тисне тягар відповідальності за результат, тож просив футболістів зіграти для вболівальників, але й самі діставайте насолоду від гри. Так і вийшло. Та задля цього ми довго працювали, займалися аналітикою, вивчали різні схеми. Вчора, до прикладу аналізували гру по ланкам гру усіх чотирьох півфіналістів Ліги Чемпіонів. Навіть за рахунку 5:0 просив гравців дисципліновано грати в обороні. Вдячний гравцям, уболівальникам за підтримку та позитивні емоції.

– Така ж мотивація в команди буде й на матч з «Чорноморцем»?

Сьогодні в нас була шалена мотивація, до цього ми поступилися в трьох матчах поспіль, хоча гадаю не заслуговували на поразки. Та й у багатьох ЗМІ почали критикувати гру «Говерли», що мене «зачепило», тому мені хотілося, щоб хлопці вийшли й зіграли й довели, що «Говерла» вміє грати в футбол. Але на святкування в нас як казав відомий тренер збірної СРСР з хокею Тихонов лише один день, а завтра вже розпочинає все з початку й готуватимемося до матчу з «Чорноморцем». Це буде останній домашній матч, тому дуже хочеться, щоб нас прийшли підтримати вболівальники. «Чорноморець» грає насамперед дисципліновано, швидко перебудовується. Відверто, вони фаворити, б’ються за Лігу Європи.

– У своїй кар’єрі ви перемагали з таким результатом?

Так, як тренер «Арсенала» переграв з рахунком 8:1 луцьку «Волинь» в 2012 році з рахунком 5:0 перемагали «Таврію», «Металург» (Запоріжжя). Мої команди багато забивали, адже полюбляю атакувальний футбол. Коли грали в Запоріжжі, де ми перемогли 1:0 була зовсім інша тактика, де ми грали на утримання потрібного результату, який для нас був дуже важливим.

– Залишилося зіграти два матчі в цьому сезоні, тож чи будуєте плани на майбутнє – як проводитиме літнє міжсезоння команда?

На наступний тиждень матиму зустріч з Нестором Шуфричем, обговорюватиму з ним цілий комплекс питань. Серед них і будівництво інфраструктури – бази, дитячої футбольної школи. Адже для того, щоб «Говерла» позбулася ганебного прізвиська «команда-ліфт» ці речі – необхідні. Якщо є системна й організована робота всіх структур клубу – цього буде досягнуто. Рано чи пізно це станеться, я б хотів, що це за моєї допомоги відбулося раніше.

Інформаційний відділ ФК “Говерла”