Студенти хімфаку УжНУ дізнавалися про працевлаштування

Студентам хімфаку розповіли про працевлаштування.

Днями студенти 4-го та 5-го курсів хімічного факультету мали змогу зустрітися з директором товариства НІКА-Лайф, керівником курсу підготовки фінансових консультантів Академії бізнесу та підприємництва В.В. Туряницею та заступником директора асоціації незалежних фінансових експертів «Грен-капітал», членом державної комісії з упровадження пенсійної реформи, співробітником Київського державного інституту ім. Т.Г. Шевченка І.Д. Личечко. Мета зустрічі – надання інформації про систему недержавного пенсійного забезпечення, пенсійну реформу та можливості перекваліфікації випускників і здобуття додаткової спеціальності страхового агента. Говорили про те, що нині складно розібратися в розмаїтті депозитів, кредитних ставок та інших пропозицій банків, кредитних спілок, страхових, інвестиційних, лізингових компаній, тому є потреба в присутності на ринку особливих спеціалістів – фінансових консультантів.

Вони мають працювати в інтересах своїх клієнтів, пропонуючи найкращі умови розміщення вкладів чи отримання кредитів. Також повинні відігравати важливу роль у реалізації третього рівня пенсійної реформи, оскільки в Україні формується нова система соціального захисту населення. Нагадали, що пенсійну реформу було започатковано 16 червня 1994 року договором між Україною та Європейським співтовариством. Україна взяла на себе зобов’язання до 17 червня 1999 року адаптувати своє страхове законодавство для зарубіжних страхових компаній. Для цього було схвалено ряд законопроектів. Відтак у липні 1997 року Кабмін України затвердив

«Програму пенсійної реформи», головна мета якої – ефективний соціальний захист громадян та піднесення рівня економіки України. Гості також розповіли й про систему грошових внесків у ПФ України: як би мало бути в ідеалі та як є насправді, який великий відсоток доходів громадяни втрачають. Згадували про посередницький бізнес як важливий чинник успішності в економіці: у багатьох європейських країнах є закони, що регламентують, які продукти банки і СК можуть продавати самі, а які – тільки через посередників.

Цього ж дня студенти мали зустріч з представниками компанії «Джейбіл», які ознайомили їх зі своїм підприємством і розповіли про працевлаштування, курси англійської мови та умови праці. Ганна Василівна Кун Ганна Василівна Кун, заступник декана хімічного факультету з виховної роботи, зауважила: «Гості представили солідну презентацію, яка свідчить про їхню роботу, і запропонували студентам підтримку, якщо вони захочуть стати страховими агентами. Запросили їх на міжнародну конференцію, яка відбудеться у травні в Свалявському районі. Основна увага була звернена на бажання працювати і самостійно досягати успіху, докладаючи для цього зусиль. Соціальне страхування у пенсійному забезпеченні означає, що де б ви не працювали – базову пенсію буде мати кожен, згідно з українським законодавством. Проте для того, щоб люди почувалися комфортно потім, вже відтепер можуть укладати договори в певних страхових компаніях і відкладати собі кошти на майбутнє. Що стосується зустрічі з «Джейбілом», то вона відбулася з метою професійної орієнтації студентів. У нас є 2 спеціальності: хімік і хімік-еколог. Так-от, для екологів є більше посад, пов’язаних з охороною праці. Гості зробили хорошу презентацію про історію розвитку компанії, її зв’язок з іншими закордонними компаніями. Запорукою досягнення успіху є величезна індивідуальна робота. Представники «Джейбілу» провели зустріч фахово, їхня презентація відповідала сучасному рівню і була підкріплена вдалими переконливими коментарями. Вони надали інформацію, яку треба сприйняти, проаналізувати, а тоді вирішувати».

Медіацентр УжНУ