Валерій Лунченко провів нараду з очільниками РДА

7 травня, в обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада голови Закарпатської ОДА Валерія Лунченка з очільниками РДА. На нараді також був присутній заступник голови Михайло Рівіс.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про актуальні питання соціально-економічного розвитку районів. Директор департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Юрій Гузинець поінформував про стан соціально-економічного розвитку районів та про проблеми, над якими потрібно працювати новопризначеним керівникам. У свою чергу, директор департаменту фінансів Петро Лазар доповів про стан наповнення та виконання місцевих бюджетів.

Також під час наради учасники порушили питання святкування Дня Перемоги. Зважаючи на загострення політичної ситуації в країні, керівники районів повинні взяти під особистий контроль забезпечення належної взаємодії з представниками політичних партій, громадських організацій, організаторами та координаторами масових акцій. Зокрема, необхідно скоротити до мінімуму масові святкові заходи задля попередження дій, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в районі.

Ще одне актуальне питання – підготовка до проведення позачергових виборів Президента України 25 травня. В області працюють 6 окружних виборчих комісій, які за допомогою райдержадміністрацій та міськвиконкомів забезпечені приміщеннями, зв’язком та відповідним обладнанням. Вчора завершилось формування дільничних виборчих комісій, які протягом 2 днів повинні провести засідання і розпочати роботу.

– Виборчий процес в області повинен пройти демократично, прозоро, відповідно до чинного законодавства, – наголосив Валерій Лунченко. – У жодному разі не мають лунати звинувачення у використанні адмінресурсу. Все, що від нас, як від представників виконавчої влади, вимагається законодавством – ми забезпечимо.

 Прес-центр ОДА