Прокурор Закарпаття просить утриматися від святкування 9 травня

Прокурор Закарпатської області Олег Сидорчук закликав представників політичних партій та громадських організацій утриматися від проведення будь-яких масових заходів у День Перемоги, 9 травня.

Він провів відповідні розмови з представниками політичних партій, громадських організацій, щоб вони утрималися взагалі у ці дні від проведення будь-яких акцій задля недопущення будь-яких провокацій та напружених ситуацій.

Він наголосив, що «ми, на жаль, вже маємо приклад того, що трапилося в Одесі, під час проведення мирної акції». «Під час проведення будь-якого масового заходу легко вчинити провокації, а наслідки можуть бути непередбачувані»- застеріг прокурор області.

Він підкреслив, що громадський порядок і безпека повинні бути забезпечені виключно силами правоохоронних органів, які сьогоді здатні повною мірою його забезпечити.

До того ж, Олег Сидорчук поставив перед керівниками правоохоронних органів краю завдання вжити максимально скоординованих заходів щодо активізації правоохоронної діяльності щодо додержання громадського порядку у святкові дні.

«Ми повинні пам’ятати подвиги наших батьків і дідів. Вони зробили все, щоб нині ми з вами жили у мирі. Багато з них пожертвували своїм життям заради цього. Тому ми повинні зберегти мир у пам`ять про них та заради майбутнього наших дітей» – сказав прокурор області.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області