Молдаванам не вдалося потрапити до Італії

Минулими вихідними прикордонники Чопського загону припинили декілька спроб незаконного перетину державного кордону.

У першому випадку двоє хлопців без документів намагались «прошмигнути» до Словаччини. Проте, сигналізаційний комплекс та швидке реагування оперативної групи відділу «Ужгород» не дозволили їм здійснити задумане. Зі слів правопорушників, вони є громадянами Республіки Молдова, 1993 та 1995 років народження. Після нетривалого перебування в Україні молоді люди вирішили податись до своїх родичів, які, начебто, проживають у Італії, а маршрут через н.п. Оноківці вони проклали за допомогою інтернет-сервісу Google maps.

Ще одного «мандрівника» затримали прикордонники відділу «Чоп» на однойменній залізничній станції. Охоронці кордону були змушені не пропустити до Словаччини чоловіка, який подав на паспортний контроль недійсний документ громадянина Афганістану. Крім того, також на українсько-словацькому кордоні було затримано двох наших співвітчизників, які прямували в сусідню країну без документів та в обхід пунктів пропуску.

Всіх правопорушників було доставлено до підрозділів для встановлення осіб, з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Рішення про відповідальність перед законом та їх подальшу долю визначить суд.

Прес-служба Чопського прикордонного загону