Правоохоронцям допомагають патрулювати на КПП в селі Лазещина

Враховуючи фактор нестабільної оперативної та політичної ситуації в більшості східних областей України на Рахівщині правоохоронні органи несуть посилений варіант служби.

В Рахівський райвідділ міліції звернулися громадські активісти, які виявили бажання та вже здійснють спільно з правоохоронцями патрулювання на КПП в селі Лазещина та на прикордонній території району з метою дотримання правопорядку та виявлення осіб, які б могли вдаватися до сепаратистський закликів щодо повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності держави.

В Рахівському районі зареєстровано 7 громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону чисельністю 111 членів, які беруть активну участь в охороні громадського порядку та розкритті злочинів. Протягом року спільними зусиллями активістів з правоохоронцями розкрито 5 злочинів, в тому числі у сфері незаконного поводження зі зброєю та незаконного обігу наркотичних речовин.

Під час політичної кризи самоутворилося чимало громадських формувань, та не всі з них діють на законних підставах. Для узаконення їхньої діяльності, активістам необхідно провести переформування в рамках Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону» від 22.06.2000 року.

Джерело: Олеся Чайковська, Рахівський РВ УМВС