Ситуація в Україні може поширитися і на інші країни

Світ повинен допомогти Києву

Глава МВФ Крістін Лагард застерегла Європу від “відчуття безпеки” і зауважила, що фінансова криза ще не закінчилася. А труднощі України можуть її продовжити. Про це вона сказала в інтерв’ю німецькому виданню Handelsblatt. “Відновлення економіки Європи йде повним ходом. Це правда.

Низка країн успішно вийшли з програми фінансової допомогою. Але це не означає, що криза минула, а наша місія виконана”, – сказала Лагард. Вона додала, що компанії в низці країн, зокрема у Південній Європі, досі мають труднощі з інвестиціями і кредитами. Окрім того, ситуація в Україні стала “новим ризиком для світової економіки”.

“Криза в Україні небезпечна тим, що є ризик її розповсюдження на інші країни. Щоправда, зараз все це дуже тяжко перевірити і спрогнозувати. Тим не менше, українська криза може мати серйозні економічні наслідки за межами країни”, – сказала голова МВФ.

Вона також зауважила, що світовій спільноті доведеться витратити серйозні кошти на допомогу Україні. Оскільки 17 мільярдів доларів, які МВФ виділив Києву, не достатньо.

“Крім кредитів, країні потрібна багатостороння закордонна фінансова допомога і кошти з інших міжнародних фінансових інститутів. У міжнародної спільноти, нажаль, в цій ситуації іншого вибору немає”, – сказала Лагард. Нагадаємо, що МВФ уже перерахував Україні понад 3 мільярди доларів.

 http://tsn.ua