Закарпатцям все ще боргують понад 5 мільйонів гривень

У середу, 14 травня, перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Андрій Сербайло провів селекторну нараду з керівництвом райдержадміністрацій та міськвиконкомів щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу.

Станом на 12 травня заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях, установах області становить 5 млн. 77 тис. грн., порівняно з 1 квітня 2014 року заборгованість зменшилася на 158,7 тис. грн. (3%). У тому числі борг економічно активних підприємств становить 3 млн. 326 тис. грн. і порівняно з попереднім місяцем зменшився на 143 тис. грн. (4%).

Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах становить 1 млн. 685 тис. грн., порівняно з 1 квітня 2014 року зменшився на 15 тис. грн.

На підприємствах, що призупинили економічну діяльність, борг становить майже 66 тис. грн.

Повністю борг погашено у м. Хуст, м. Берегово та Виноградівському, Міжгірському, Свалявському районах.

– Сьогодні якнайшвидше у всіх районах потрібно провести засідання комісій із питань погашення заборгованості. Забезпечення своєчасної виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу – серед пріоритетних завдань для органів влади, – наголосив Андрій Сербайло.

Прес-центр ОДА