Через необережність закарпатець мало не спалив власний будинок

Тут пожежа виникла в одній із кімнат житлового будинку, який належить 47-річному власнику.

Помітили загорання сусіди, які й повідомили рятувальників. Втім, за словами очевидців, даний будинок зажив недоброї слави серед місцевого населення, адже вогняна стихія сюди навідується вже не вперше. Перед цим будинок горів два роки тому. А ще за кілька років до того, внаслідок отруєння продуктами горіння, тут загинула бабця теперішнього господаря.

Цього разу причиною пожежі швидше за все стало необережне поводження з вогнем. Справа у тому, що власник оселі зі свого помешкання влаштував такий собі притулок для місцевих безхатченків. Бажаючі могли тут обігрітися, зготувати собі щось попоїсти та переночувати.

Оскільки в будинку вже давно нема електрики та опалення, то замість цього люди використовували багаття, яке розкладали прямо в житловій кімнаті. Швидше за все, воно й призвело до пожежі.

Професіоналам знадобилося 30 хвилин, щоб приборкати стихію, в результаті якої було знищено 13 кв. м перекриття та покрівлі хати, ліжко та меблеві конструкції, що знаходилися в осередку загорання, та пошкоджено 7 кв. м дерев’яної підлоги. Остаточні прямі збитки встановлюються.

На пожежі обійшлося без травмованих та загиблих.

У ДСНС України у Закарпатській області