Виноградівські посадовці завдали державі 104 тис. грн. збитків

Відтак, розпочато досудове розслідування за фактом вчинення посадовцями райдержадміністрації кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України – службова недбалість.

Як повідомив прокурор Виноградівського району Віталій Роман, прокуратура провела перевірку в управлінні освіти, молоді та спорту Виноградівської райдержадміністрації, щодо дотримання вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» за 2014 рік.

В ході її проведення встановлено, що за результатами відкритих торгів на закупівлю м’яса свійської птиці, переможною визнано пропозицію підприємця, яка не була найбільш економічно вигідною з пропозицій конкурсних торгів (з тих, строк дії яких ще не минув). Через такі дії службовців, державі завдано збитків в розмірі 104 тис. грн.

Досудове розслідування даного кримінального провадження доручено Виноградівському РВ УМВС, хід якого перебуває на контролі в прокуратурі.

Довідка: ч. 1 ст. 367 КК України, передбачає відповідальність за скоєння даного правопорушення, у вигляді штрафу від двохсот п’ятдесяти до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області