В ОДА обговорили реформування місцевого самоврядування

15 травня, заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Рівіс взяв участь у засіданні Регіональної дорадчої ради міських, селищних і сільських голів при голові Закарпатської ОДА на тему : «Реформи і децентралізація влади в Україні: обговорення проекту змін до Конституції, законопроектів та реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади».

Засідання проходило у рамках проекту «Діалог», який реалізовує Всеукраїнська Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України». За чотири роки роботи регіональні дорадчі ради стали майданчиком для обговорення та вирішення проблем, що є у територіальних громадах, спільно із обласною адміністрацією, обласною радою, органами місцевого самоврядування.
Михайло Рівіс привітав учасників засідання та висловив сподівання, що реформи місцевого самоврядування будуть ефективними, і влада на місцях працюватиме якісніше задля розвитку територіальних громад.

Окрім основної теми, було розглянуто питання ефективного управління об’єктами поводження з побутовими відходами та ролі органів місцевого самоврядування щодо покращення екологічної ситуації в регіоні.

Учасники зібрання вислухали презентацію експерта з питань реформ публічної влади в Україні Юрія Ганущака, обговорили її та напрацювали пропозиції до центральних органів влади. Також, як приклад нових можливостей вирішення однієї з найгостріших проблем для розвитку Закарпаття – збору та утилізації твердих побутових відходів, було обговорено презентацію громадського активіста Оксани Станкевич. Вона презентувала результати розробки першої в Україні Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Закарпатській області, проте Концепція наразі не профінансована.

Прес-центр ОДА