Мукачівець обікрав вітчима

Нещодавно до Мукачівського міського відділу міліції звернувся житель Мукачева та повідомив, що з його автомобіля викрали акумулятор. Міліція швидко знайшла крадія. Що спонукало 19-річного хлопця обікрасти свого вітчима, з’ясувували правоохоронці.

Після повідомлення про крадіжку на місце події виїхала слідчо-оперативна група. В ході огляду автомобіля правоохоронці запримітили, що капот на автомобілі був без зовнішніх пошкоджень. Оперативники карного розшуку встановили, що крадіжку міг скоїти той, хто знав, де господарі ховають ключі від автомобіля. До кола підозрюваних одразу потрапив пасинок. Відносно якого наразі триває досудове розслідування за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 статті 185 (крадіжка з проникненням). Матір хлопця у відчаї і сама зізналась, що вони підозрюють свого сина. Адже про “шкідливу” звичку хлопця, дізналась лише тоді як у них почали зникати цінні речі з помешкання. Це не перший випадок, розповідає жінка.

І дійсно, у ході бесіди з правоохоронцями юнак зізнався, що вночі повертаючись з розваг, хлопцеві спало на думку скоїти крадіжку акумулятора. Ключі від автомобіля в нього були, отож без зайвих зусиль хлопець відчинив транспортний засіб і вибрав акумулятор. Який вже наступного дня встиг продати за сто гривень, коли ж реальна вартість акумуляторної батареї 1500 гривень. Міліціонерам пояснив: батьки давали йому мало кишенькових грошей, і їх не вистачало на його потреби.

Наразі по даному факту слідчим відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді арешту, або обмеженням волі на строк до п”яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС