Найбільше від буревію постраждали Ужгород і Ужгородський район

15 березня під головуванням першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Андрія Сербайла, за участі начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея, представників газового господарства, енергетиків, Укртелекому, гідрометеоцентру та інших служб життєзабезпечення області, пройшла робоча нарада.

На порядку денному обговорювалося питання ліквідації наслідків негоди, яка мала місце 15 травня на території Закарпатської області.

Зокрема, як повідомив керівник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей, усього для проведення аварійно-рятувальних робіт на території краю залучено 17 одиниць спеціальної рятувальної техніки та 92 чоловік особового складу. Станом на 16:00 підрозділами оперативно-рятувальної служби здійснено 29 виїздів на місця падіння дерев. Найбільше випадків (17) зафіксовано в обласному центрі та Ужгородському районі (4). Також внаслідок негоди були пошкоджені: будівля «Укрпошти» (зруйновано дах) та дах житлового будинку у Великому Березному, пошкоджено дах будівлі клубу с. Щербовець Воловецького району. Через падіння дерев в Ужгороді пошкоджено 2 легкових автомобілі на вулицях Белінського та Закарпатській. При проведенні будівельних робіт на даху житлового будинку в с. Лозянське, Міжгірського району, внаслідок пориву вітру з висоти впала та травмувалася людина.

Очільник закарпатських рятувальників наголосив, що особовий склад Управління ДСНС перебуває у режимі постійної готовності, і в будь-який момент готовий до ліквідації наслідків негоди.

У свою чергу перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Андрій Сербайло звернув увагу присутніх докласти максимум зусиль, аби наслідки негоди були ліквідовані у найкоротші строки й населення краю повернулося до нормальних буднів.

У ДСНС України у Закарпатській області