Рятувальники тренувалися разом із ув’язненими

Подібні тренування відбуваються тут щороку.

Завжди відпрацьовують різні ситуації — чи то загорання у камері, чи пожежа біля чергової частини. Насамперед навчання спрямовані на покращення навичок добровільної пожежної бригади, яка діє в Закарпатській установі виконання покарань (№9) на випадок надзвичайної ситуації та налічує шість людей. У випадку пожежі вони мають власними силами гасити вогонь до приїзду рятувальників. За тактичним задумом: через замикання електропроводки сталась пожежа в лабораторії першого рівня (для дослідження мокротиння хворих на туберкульоз), яка знаходиться на території Закарпатської установи виконання покарань (№9).

За лічені хвилини на місці виклику вже працювала чергова варта вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини, що в обласному центрі. Бійці УДСНС спільно з пенітенціарниками, спритно впоралися з пожежою. Один з потерпілих потребував невідкладної медичної допомоги. Медики спрацювали оперативно і якісно. Такі навчання дозволяють відпрацьовувати практичні навички та вдосконалювати пожежно-тактичні знання, які вкрай необхідні у повсякденній роботі рятувальників. Також у процесі виробляється злагоджений механізм співпраці між підрозділами Управління ДСНС та відділу ДПтС України в Закарпатській області. В подальшому це дозволить оперативно й дієво діяти при виникненні надзвичайної ситуації, а головне не допустити травмування та загибелі людей.

Загалом навчання пройшли злагоджено. З усіма поставленими завданнями його учасники впоралися, рятувальники діяли оперативно та професійно.

 Прес-служба відділу ДПтС України в Закарпатській області