Закарпатькі прикордонники затримали сомалійських біженців

За кілометр до ЄС четверо нелегалів потрапили до рук наших прикордонників.

Минулої доби прикордонники Чопського загону затримали чергових мігрантів, які прямували до Словаччини «навпростець». Цього разу відмінно спрацювали військовослужбовці відділу «Стужиця».

Представники підрозділу, що охороняє кордон у Великоберезнянському районі, інформацію про рух групи невідомих осіб в сторону кордону отримали завчасно. В результаті проведених заходів з пошуку правопорушників, оперативною групою на відстані одного кілометра до державного рубежу було виявлено та затримано групу невідомих чоловіків чисельністю 4 особи.

Затримані пояснили «зеленим беретам», що є вихідцями з Сомалі віком від 19 до 21 року, але жодним документом це підтвердити не змогли. Також вони пояснили, що мали намір незаконно потрапити на територію Євросоюзу з метою пошуку кращих умов життя.

Правопорушників було доставлено до підрозділу для встановлення осіб, з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративно- процесуальних документів. Рішення про відповідальність перед законом та їх подальшу долю визначить суд.

Прес-служба Чопського прикордонного загону