Прокуратура проти суду: Спір вирішить апеляція

Прокуратура міста Ужгород не погодилась з рішенням суду і подала апеляцію. Державний обвинувач вважаю, що злочинці мають понести більш суворе покарання за смерть ужгородця.

Прокуратура м. Ужгорода подала апеляцію на вирок суду першої інстанції, який, на думку прокуратури, необґрунтовано перекваліфікував дії обвинувачених, з умисного вбивства – на якому наполягає державний обвинувач, на нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті молодого ужгородця.

Йдеться про трагічний випадок коли у липні 2008 року, на вулиці Грушевського в Ужгороді п’ятеро молодиків жорстоко побили молодого чоловіка, за те, що він зробив їм зауваження – захмелілі хулігани, знущалися з бездомного собаки. У відповідь вони напали на мужчину. Зваливши з ніг, били лежачого в живіт та по голові ногами. Зупинитися і втекти їх змусили перехожі, які викликали міліцію.

Через отримані багаточисленні ушкодження та черепно-мозкову травму молодий чоловік помер – вдовою залишилась молода дружина, а сиротою маленька дитина.

У ході судового засідання, яке відбулося наприкінці квітня, прокуратура Ужгорода підтримувала державне обвинувачення щодо зловмисників у скоєнні злочинів, передбачених пп.7,12 ч.2 ст. 115, – умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб з хуліганських мотивів, ч.2 ст. 263 – носіння холодної зброї без дозволу та ч. 3 ст. 296 Кримінального Кодексу України – хуліганство, вчинене раніше судимою особою.

Не зважаючи на надані докази та грамотно побудоване обвинувачення, суд перекваліфікував дії підсудних на нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті потерпілого. Внаслідок чого винуватцям смерті молодої людини було призначено недостатньо суворе, на думку прокуратури, покарання. Зокрема, вже судимий молодик отримав 10 років позбавлення волі, іншим чотирьом суд призначив – від 8 до 9 років. Проте, прокуратура керуючись комплексом зібраних доказів вважає, що вони заслуговують на більш суворе покарання, яке буде достатнім для їх виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів, як підсудними, так і іншими особами.

Прес-служба прокуратури м. Ужгорода