Свалявські посадовці вкрали у держави 175 тисяч

Недбалих працівників виявили у Плосківській сільраді.

Прокуратура Свалявського району провела у Плосківській сільській раді перевірку, за результатами якої виявлено, що посадовці сільради, через неналежне виконання своїх службових обов’язків завдали державі збитків на 175 тис. грн.

Наразі проводиться досудове розслідування, за фактом вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Як повідомив прокурор Свалявського району Віталій Свистак, у ході перевірки встановлено, що посадовці Плосківської сільської ради за період серпня-листопада 2013 р., через неналежне виконання своїх службових обов’язків, (не перевірили обсяги виконаних робіт) підписали акти прийому виконаних робіт по капітальному ремонту адміністративної будівлі сільської ради. Внаслідок таких дій службовців, через завищення вартості виконаних робіт, державі завдано 175 тис. грн. збитків.

Досудове розслідування даного кримінального провадження доручено проводити СВ Свалявського РВ (з Обслуговування Свалявського та Воловецького районів) УМВС у Закарпатській області.

Довідка: санкція ч. 2 ст. 367 КК України, за вчинення даного діяння передбачає відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області