НБУ до 1 вересня повинен оприлюднити власників усіх банків

Інформація про кінцевих власників усіх банків має бути оприлюднена на сайті Нацбанку до 1 вересня цього року.

Відповідне зобов’язання взяла на себе українська сторона в рамках меморандуму з ЄС про макрофінансову допомогу на 1 млрд, який Рада ратифікувала 20 травня, передає http://interfax.com.ua

Згідно з текстом документа, оприлюдненим на парламентському сайті, для цього заплановано “поліпшення виконання законодавства про оприлюднення кінцевих власників банків”.

Окрім цього, уряд внесе до ВР законопроект із поправками до закону “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг” щодо розкриття інформації, а НБУ підготує норми та правила регулювання, що стосуються системних банків, для їх подальшого ухвалення цього року.

Серед кроків в інших сферах, які є умовою виділення Україні другого транша допомоги на суму 500 млн євро, зазначено оприлюднення до 15 вересня річних планів держзакупівель на 2015 рік, підготовка урядом законопроекту про створення незалежного органу з достатніми фінансовими та людськими ресурсами для забезпечення належного виконання антикорупційного законодавства та розширення повноважень Рахункової палати на державні підприємства.

Окрім цього, має бути підготовлено за МСФЗ щорічний фінансовий звіт НАК “Нафтогаз України” та її дочірніх компаній за такими сегментами: видобуток, імпорт/постачання та управління мережею і сховищами.

Як повідомлялося, згідно з меморандумом про макрофінансову допомогу з ЄС, уже найближчим часом Україна, що відновила роботу за новою програмою stand-by з Міжнародним валютним фондом (МВФ), може отримати перший транш у розмірі 500 млн євро.

http://www.epravda.com.ua