Свій вибір зробили! Аргументи на користь Юлії Тимошенко – очевидні

Днями представники регіональних еліт, інтелігенції та ділових кіл Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Волинської, Чернівецької, Закарпатської областей виступили з відозвою на підтримку кандидата у президенти Юлії Тимошенко.

 

Вони заявляють, що в умовах війни Україна потребує лідера із найтвердішим характером, а «м’якотілість вгодованих гладких бізнесменів і демократична гнучкість лібералів – смерті подібні». Також вони стверджують, що Тимошенко стала «символом боротьби із деспотизмом для усього людства» і що вона «продемонструвала власним життям свою готовність йти на самопожертву».

Підписанти відозви переконані, що благополуччя України напряму залежить від майбутнього Президента України. Це повинен бути вольовий, патріотичний, авторитетний в Україні та на міжнародній арені політик, що зможе об’єднати під своїм керівництвом різні регіони країни та забезпечити міжнародну підтримку України у світі. Вони переконані, що такими якостями у сьогоднішній політиці володіє лише один політик – Юлія Тимошенко. Відтак поклали на неї свої сподівання миру, добробуту і розвитку України в єдиній європейській родині.

Відозву підписали відомі закарпатці, зокрема, Михайло Качур – директор ПАТ «Ужгородський завод «Турбогаз», Юрій Шип – член Національної Спілки письменників України, лауреат Всеукраїнської премії ім. Леоніда Глібова та крайових – ім. Ф. Потушняка і Героя України А. Волошина, Олег Лукша – директор Інституту людини і глобалістики «Ноосфера», Андрій Баганич – підприємець, депутат Ужгородської міської ради, Петро Рак – заслужений діяч мистецтв України, Іван Ребрик – письменник, директор видавництва «Гражда», Андрій Дурунда – член Національної Спілки письменників України, лауреат міжнародної літературної премії ім. Б. Лепкого і обласних літературних премій ім. Ф. Потушняка та ні.

Ось, до прикладу, як пояснив свій вибір та свою позицію Іван Ребрик:

– Аргументів на користь кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко особливо шукати не доводиться, бо вони очевидні. Те, як сприймає персональний склад і дії нинішніх (тимчасових) інститутів державної влади (Президента, Кабміну і Верховної ради) Європа та Америка – з одного боку, Росія – з другого, власне – найсерйозніший чинник вибору.

Ніхто не применшує самодостатності конкретних персоналій нині діючого державного апарату, але що сьогодні реалізовується великою мірою зовнішня і внутрішня державницька настанова Юлії Володимирівни: політична, економічна, соціальна, – сумніву не викликає. І це у гіперскладних умовах, в умовах геополітичного і цивілізаційного розлому Центрально-Східної Європи з епіцентром в Україні.

Відозва зачепила за «живе» багатьох закарпатців, і не тільки тих, що проживають на території області. Об’єднання наших краян в іших регіонах країни підтримують цей заклик. Зокрема, чимало наших земляків у Києві висловлюють готовність підписатися під кожним словом відозви і взяти найактивнішу участь в агітації за свого кандидата у другому турі виборів. Нашому виданню вдалося поспілкуватися із деякими закарпатцями. Так, учителька історії в одній із шкіл столиці Маріанна Кулик, яка родом із Виноградова, зізналася, що ніколи не ідеалізувала будь-кого із політиків, Юлію Володимирівну у тому числі. Але простий аналіз її діяльності за останні роки – з негативними і позитивними моментами – переконує: обирати треба Тимошенко. З Маріанною Кулик погоджується уродженець Іршави, підприємець Володимир Пантьо і додає: «Чимало моїх друзів та знайомих земляків голосуватимуть сааме за цю жінку, бо тільки їй довіряють майбутнє України». Такої позиції дотримуються й уродженці Ужгорода, редактор столичної радіотелекомпанії Віра Станинець та юрист Валерій Кузьо, держслужбовець Неля Золотар, яка родом із Хустського району та багато інших закарпатців, що стали жителями Києва.

Вони цілком погоджуються із такими словами відозви: «Часом на затишній виборчій дільниці може вирішуватися не менше, а може, й більше, ніж на революційному Майдані. Ми свій вибір зробили і утворили народні комітети на підтримку Юлії Тимошенко на пост Президента».

Юрій ДЕЯК

https://zakarpatpost.net