Діти вчились рятували школу від вогню

20 травня в Ільницькій загальноосвітній школі – інтернат відбувся День цивільного захисту.

Pозказати дітям правила безпеки вдома, на вулиці, в горах, під час виявлення вибухонебезпечних предметів, тощо прийшли у навчальний заклад представники 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава та працівники гірського пошуково-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області.

Вже традиційно «день цивільних знань» розпочався з розповідей рятувальників про пожежі та надзвичайні ситуації, що виникали на Іршавщині та у краї загалом. Кожен конкретний приклад рятувальники супроводжували наглядними матеріалами у вигляді плакатів, фото та відеосюжетів. Акцентували увагу на небезпеках, характерних для літнього періоду, адже зараз, у період високих температур збільшується вірогідність виникнення надзвичайних подій на воді, та зростає вірогідність пожеж у екосистемах краю.

Опісля «бійців вогняного фронту» слово взяли гірські рятувальники. Вони розказали дітям, як поводитись у горах, яке спорядження та інвентар треба брати з собою для того, щоб гори принесли тільки задоволення і ніяк не біду. Також діток ознайомили з правилами поведінки під час грози, укусів зміями чи іншими отруйними комахами.

Після теорії вогнеборці-рятувальники перейшли до практики – провели для діточок показові навчання. За легендою, на другому поверсі школи-інтернату виникла пожежа, у зв’язку з чим бійці ДСНС провели евакуацію дітей та персоналу школи. Згодом приступили до гасіння умовної пожежі.

Насамкінець «гості» продемонстрували для підростаючого покоління все наявне спорядження та оснащення, що використовується у повсякденній роботі. Дітки також мали змогу потримати пожежний ствол у руках і хоч на мить відчути себе справжнім пожежним. Вихованці закладу подякували представникам мужньої професії та пообіцяли дотримуватись правил та вмінь, які опанували під час спілкування з представниками оперативно-рятувальної служби.

У ДСНС України у Закарпатській області