На Іршавщині водії “Ланоса” та “Ягуара” влаштували розборки

Серед ночі до чергової частини Іршавського райвідділу міліції надійшло повідомлення від чергового лікаря районної лікарні про те, що до них за медичною допомогою звернувся молодий хлопець з тілесними ушкодженнями, які він отримав у с.Кушниця від невідомих.

На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група Іршавськогорайвідділу міліції. Правоохоронці з′ясували, що молодий чоловік їхав разом зі своїми друзями на автомобілі марки «Daewoo-Lanos» з села Бронька у напрямку села Кушниця. По дорозі в с.Кушниця їм назустріч їхав інший автомобіль – модерний «Ягуар» із ввімкненими фарами дальнього світла. Водій «Daewoo» теж включив фари дальнього світла із думкою, що водій «Ягуара» переключиться на ближнє світло. Однак водій, який рухався назустріч, світло не переключив. У подальшому зневажлива поведінка обох водіїв стала причиною інциденту.

Водії влаштували між селами Бронька та Кушниця справжні нічні перегони. Водій «Ягуара», який родом із Хустського району, не доїжджаючи до АЗС вс.Кушниця, наздогнав «Lanos», притис його до узбіччя дороги, а далі перекрив йому рух своїм автомобілем. Водій «Daewoo» намагався дати задню, але «Ягуар» протаранив його, внаслідок чого «Lanos» опинився в кюветі.

Після цього з іномарки, що переслідувала «Daewoo-Lanos», вибігли троє хлопців і почали бити палицями чужу машину. А далі один із хустських хлопців відкрив двері автомобіля і ножем наніс незначні тілесні ушкодження пасажирові «Ланоса»…

Як розповів т.в.о.начальника Іршавського райвідділу міліції підполковник Мирон Черничко, за даним фактом слідчий Іван Бабинець відкрив кримінальне провадження за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство), на молодих людей очікує покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п′яти років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Хлопці з Хустського району пошкодили автомобіль «Daewoo-Lanos», чим завдали власнику автівки матеріальної шкоди на суму близько 30 000 гривень. Отак банальна зневага одного учасника руху до іншого призвела до криміналу, а відпочинок молодих людей з обох компаній закінчився у райвідділі міліції. Слідство у справі триває.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС