Ужгородці з початку року сплатили до місцевого бюджету понад 114 мільйонів гривень

Найбільш питому вагу надходжень до бюджету становить податок на доходи фізичних осіб – 89,9 млн. грн.

Станом на 20 травня 2014 року платниками єдиного податку міста Ужгорода сплачено до місцевого бюджету понад 16 млн. грн. єдиного податку. Це майже на 1 млн. грн. більше, порівняно з відповідним показником 2013 року, коли ця сума становила 15,3 млн. грн.

Загальна кількість суб’єктів господарювання, що обрали для себе спрощену систему оподаткування та перебувають на обліку в ДПІ у м. Ужгороді, становить 6 066. З них фізичних осіб підприємців – 5 139, які поповнили бюджет на суму 11,7 млн. грн., та 927 – юридичні особи – платники єдиного податку, які сплатили 4,4 млн. грн. у казну міста Ужгорода.

Нагадуємо платникам єдиного податку про необхідність проведення своєчасних розрахунків із бюджетом. Адже за несплату авансових внесків єдиного податку протягом двох послідовних кварталів, свідоцтво платника податку анулюється, а за несвоєчасну сплату (неперерахування), чинним податковим законодавством передбачені штрафні санкції у розмірі 50% несвоєчасно сплаченої ставки, обраної платником єдиного податку.

За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді Головного управління Міндоходів у Закарпатській області