Двох закарпатців затримали з арсеналом зброї

А в одного з них знайшли ще і метамфетамін.

Відразу дві вдалі спецоперації з вилучення з незаконного обігу зброї здійснили днями закарпатські правоохоронці.

Серед ночі на вулиці Мукачева патрульні зупинили для перевірки підозрілу іномарку. На автомобілі “Опель” були чеські номери, а за кермом іномарки перебував 23-річний житель одного з сіл Мукачівського району. Під час перевірки автомобіля в передніх лівих дверцятах міліціонери виявили пістолет для відстрілу гумовими кулями, дозвіл на який у власника був відсутній, споряджений 4-ма набоями.

В салоні машини також знайшли розкладний ніж довжиною леза 10 см., заточку, а в багажному відділенні під ковриком – стріляну гільзу калібру 9 мм. Походження арсеналу водій пояснити не зміг, тож його доправили у міськвідділ міліції.

Того ж дня в Ужгороді співробітники міліції провели санкціонований обшук в будинку 33-річного мешканця пригорода Ужгорода. Тут правоохоронці виявили та вилучили ніж типу “мачете” довжиною леза 46 см., 3 газові пістолети калібру 8 мм. та патрони до них, а також медичний шприц із залишками психотропної речовини “метамфетамін”.

Як і в попередньому випадку, за даним фактом розпочато кримінальне провадження, походження та призначення зброї та наркотиків повинно з′ясувати слідство.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області