Природно-гуманітарний коледж лідирував на спартакіаді

В Ужгородському університеті закінчилась спартакіада, перемогу в якій виборов природно-гуманітарний коледж.

22 травня на стадіоні «Авангард» відбулися змагання з легкої атлетики – останнього виду VII Спартакіади викладачів та співробітників УжНУ.

Розпочався захід сімейними стартами, у яких узяли участь батьки і діти. У програмі їхніх змагань було заплановано:

– сімейну естафету-стометрівку: дитина – 20 м, мама – 30 м, тато – 50 м;
– стрибки з місця;
– метання тенісного м’яча.

«Сімейна естафета проводиться не вперше – діти її дуже люблять. У такий спосіб ми вирішили залучити всі охочі родини, щоб вони позаймалися спортом і добре провели час. Сімейні старти не входять до заліку спартакіади, а є окремим видом, що призначений для заохочення діток і пропагування здорового способу життя», – розповів суддя сімейних стартів В’ячеслав Почекутов.

За підсумками всіх етапів родинних змагань, перемогу здобула сім’я професора кафедри конституційного права та порівняльного правознавства з юридичного факультету Дмитра Бєлова. Її глава не стримував радості: «Я дуже щасливий, що є така спартакіада. Вона поліпшує психологічний мікроклімат у виші, об’єднує колективи цілого університету. Особливо радію, що є такий вид, як сімейні старти. Він допомагає бодай ненадовго відірватися від комп’ютерів – походити з малечею на тренування, а отже, стимулюється розвиток і зміцнення м’язів, для дітей це дуже важливо. Наша родина серйозно готувалася до змагань – займаємося багатьма видами спорту. Дякуємо й сподіваємося, що наступного року також виграємо!»

«Найцікавішими, без сумніву, виявилися сімейні старти: дітки з величезним задоволенням беруть у них участь, уболівають, підтримують своїх батьків. Це завжди дуже емоційно й надзвичайно приємно. Змагання спонукає батьків бути молодими, бадьорими й тримати себе в добрій фізичній формі», – додала Тамара Суран, голова профспілкової організації викладачів і співробітників УжНУ.

2-е місце в родинних перегонах посіла сім’я з фізичного факультету, 3-е – з історичного, 4-е – з факультету туризму та МК.

Відтак розпочалися змагання з легкої атлетики. У забігах на 100 метрів серед жінок «бронзу» виборола представниця географічного факультету, «срібло» – хімічного, «золото» – природничо-гуманітарного коледжу. Серед чоловіків 3-є місце посіли географи, 2-е – фізики, перемога ж дісталася також коледжу.

У стрибках у довжину з розбігу як серед чоловіків, так і серед жінок ситуація склалася аналогічно до попереднього виду змагань.

Іван Маріонда, завідувач загальноуніверситетської кафедри фізвиховання, майстер спорту з легкої атлетики, зауважив: «Королева спорту дуже складний вид. Є багато джерел, у яких наведено рекомендації стосовно оцінювання кожної дистанції й естафети в легкій атлетиці. Сьогодні все пройшло на належному рівні, порушень і дискваліфікацій не було, судді впоралися зі своїми обов’язками на всі 100 відсотків».

За підрахунками результатів усіх етапів, у підсумковій таблиці команди розмістилися так:

1-е місце – коледж, 2-е – фізичний факультет, 3-е – географічний, 4-е – хімічний, 5-е – юридичний, 6-е – історичний, 7-е – математичний, 8-е – факультет туризму та МК.

Викладач фізичного виховання природничо-гуманітарного коледжу Віталій Сідун каже: «Змагатися насправді було дуже важко. У нас у коледжі є зал, і ми там постійно займаємося. Думаю, це далося взнаки. Наша ж перемога є заслугою всієї команди, результатом спільних зусиль. Великий внесок в такому підсумку наших викладачок, які себе добре зарекомендували. Суперники, насамперед фізики, були досить сильними й добре підготовленими. Тепер чекатимемо наступну спартакіаду, бажаємо всім нових досягнень».

Тож спортивні змагання VII Спартакіади викладачів і співробітників університету завершилися.

УжНУ