Лісівник дозволяв рубити ліс усім охочим

Закарпатський лісівник роздавав дозволи на вирубку лісу всім охочим з “товстим” гаманцем.

Прокуратурою Великоберезнянського району погоджено та передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою старшого майстра лісу філії «Великоберезнянське лісове агропромислове господарство» державного підприємства «Закарпатське обласне управління лісогосподарського агропромислового господарства» за ч. 4 ст. 368 КК України.

Цей чоловік у лютому-березні 2014 року за надання дозволу на проведення самовільної порубки деревини неодноразово одержував неправомірну вигоду на загальну суму близько 3,5 тис. грн.

Довідка: ч. 4 ст. 368 КК України – прийняття рийняття службовою особою пропозиції чи обіцянки надати їй або третій особі неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує або обіцяє неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища – вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області