Тячівські школярі прагнуть жити у мирі

Ходою з гаслами про мир та світле майбутнє сьогодні відзначився день у Тячеві. Десятки справжніх українок та козаків в національному вбранні пройшлись вулицями міста та влаштували гарний конценрт.

Цього дня у Тячеві відбулась святкова хода школярів у національному вбранні. Діти пройшли центральною вулицею міста від дитячої бібліотеки до Алеї Слави, тримаючи в руках плакати з написами «Ми прагнемо жити у мирі і добрі», «Мир дітям планети Земля» та «Діти – майбутнє України». Таким чином юнаки та дівчата закликали тячівців та гостей міста звернути увагу на важливість збереження миру на рідній землі, заради світлого майбутнього молодого покоління українців.

Продовжилось святкування у районному Будинку культури, де пройшов фестиваль обдарованих дітей «Юні таланти Тячівщини». На свято з’їхались найталановитіші школярі усього району, з викладачами шкіл мистецтва та батьками. Разом з усіма за концертною програмою спостерігав також начальник відділу культури райдержадміністрації Василь Гудак.

На присутніх чекало незабутнє святкове дійство, концертна програма гармонійно поєднала в собі хорові, вокальні виступи, народну і сучасну музику, хореографічні постановки та декламування поезій, які викликали захоплення в аудиторії, подарували незабутні враження та емоції.

В рамках фестивалю присутнім продемонстрували пізнавальний короткий відеосюжет про права дітей, у головних ролях якого – юні тячівські школярі. Відтак майстерним виконанням інструментальних творів вразили вихованці шкіл мистецтва району Карл Прийдун, Меланія Стан, Даринка Лавришин, Оксана Серюга, Іштван Філіп, тріо саксофоністів (Поп Адріан, Мітлін Дмитро та Пал Даніел), а також фортепіанний ансамбль учнів Тересвянської ДШМ, ансамбль народних інструментів Солотвинської та Буштинської ДШМ. Аліна Котик, Марічка Фіцай, Анастасія Бокоч, Юрій Зизень, Вікторія Павлюк, Ліліана Михалко, Іван Шобей, Дан Селіна та хор учнів молодших та старших класів Углянської ДШМ подарували присутнім розмаїття чудових пісенних композицій. Також присутні насолодились декламуванням віршів, присвячених любові до рідної землі – України, у виконанні читців: Андреї Грін, Іванни Розман, Вікторії Вакій, Марини Кус, Яни Кобаль, Таміли Влад, Емілії Токар, Яни Шугай та Артемія Короткова. А енергійні і завзяті танцювальні номери продемонстрували вихованці «Клубу здоров’я і краси», ансамбль танцю ЦДЮТ, танцювальна група «Експресія» та учні відділу хореографії Дубівської ДШМ.

За допомогу у проведенні фестивалю викладачам шкіл естетичного виховання та учасникам програми вручили солодкі подарунки та подяки відділу культури райдержадміністрації. Фінансову підтримку святкування забезпечили депутат Закарпатської облради Олег Палінка та “Клуб здоров’я і краси”.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації