Небезбеку витоку нафти на Мукачівщині усунуто

Після проведених заходів щодо ліквідації витоку та попередження надзвичайного лиха на Мукачівщині, води та ґрунти очистили від нафтопродуктів і тепер їх вміст не перевищує допустимої норми.

Для ліквідації аварії, яка сталася в с. Бенедиківці Мукачевського району 28 травня 2014 року, з метою недопущення розповсюдження нафти, аварійно-відновлювальним підрозділом філії МН «Дружба» ПАТ «Укртранснафта» на каналі К-1-1, 50 метрів від витоку нафтопродуктів зроблено ґрунтову перемичку, а через 30 і 50 метрів відповідно два гідрозатвори.

Для ліквідації наслідків аварійного виливу нафти задіяно 30 працівників та техніку філії МН «Дружба» ПАТ «Укртранснафта» (2 екскаватори, 7 вантажних автомобілів КАМАЗ, 1 бульдозер).

Забруднений верхній шар ґрунту знімається бульдозером та вивозиться для подальшої рекультивації.

Працівниками Мукачевського міжрайонного управління водного господарства проводиться контроль за виконанням аварійно-відновлювальних робіт.

Спеціалістами лабораторії моніторингу вод та ґрунтів БУВР Тиси проведено гідрохімічні аналізи проб води каналу К-1-1. За результатами аналізів вміст нафтопродуктів в каналі К-1-1 не перевищував граничнодопустимих концентрацій за Сан-ПіН 4630-88 (Санітарні правила і норми охорони поверхневих вод від забруднення)

БУВР Тиса