Із Закарпаття на схід відправлять тонну харчів

В Ужгороді мешканці міста радо приєднались до акції збору допомоги військовим, що борються за спокій на Сході країни. Зібрали майже тонну харчів та необхідних засобів.

Майже тонну харчів усього за чотири дні зібрали жителі Ужгорода для військових, які служать на Сході України. Підтримати армію закликають волонтери, які тепер чергують біля найбільших міських супермаркетів.

Консерви, крупи, кава, чай, солодощі, а також предмети гігієни – саме це просять активісти купувати для військових. Список покупцям супермаркетів роздають журналісти, підприємці, депутати і чиновники.

Волонтери кажуть, що люди охоче підтримують військових. Хтось купує продуктів на 10 гривень, хтось на сто, а хтось і на тисячу.

“Відгукнувся один депутат, він попросив придбати продуктів на 1300 грн. Гарний приклад для всіх нас. Тому що Україна єдина. Закарпаття із всією Україною і ми всіма силами будемо підтримувати нашу доблесну армію”, – каже учасниця акції Вікторія Сенгетовська.

У цьому супермаркеті лише за кілька годин наповнили два десятка візків. На складі продукти сортуватимуть і пакуватимуть. На східні рубежі цей вантаж доправлятимуть приватні перевізники.

“Ми контактуємо з командирами військових частин, є в нас кілька шляхів, як доправити продукти. Ми хочемо, щоб кожна наша дитина була нагодована і відчувала, що Закарпаття разом з ними. І на виході в магазинах розмістимо фото, як наші хлопці ласують усім цим”, – організатор акції Галина Ярцева.

ТСН