Ужгородець вирощував у шафі коноплю

Про таку винахідливість він тепер розповідатиме у в’язниці.

Ужгородські міліціонери виявили та припинили злочинну діяльність місцевого наркоділка, який вирощував в своїй квартири коноплю, перетворивши шафу і тумбу на інкубатори.

Днями працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Ужгородського міськвідділу міліції в одній з квартир багатоповерхівки по вулиці Станційній виявили та знешкодили лабораторію з вирощування коноплі. Наркотичну «лабораторію» створив 28-річний ужгородець. Всю необхідну інформацію для її створення «агроном» дізнавався з Інтернету. Наркоділок облаштував шафу і тумбу спеціальними лампами, повітроводом і вентиляторами, а для підтримки потрібної температури оснастив їх терморегуляторами.

Міліціонери навідались до хлопця у самий розпал вечірки. За добровільною згодою власника помешкання та в присутності понятих, правоохоронці оглянули квартиру. В одній з кімнат у тумбі виявили та вилучили кущ коноплі, насіння коноплі та добриво, в шафі – висушену марихуану, на столі – баночку з грибами, згорток фольги із залишками марихуани, а також так званий «бульбулятор» – саморобний пристрій, виготовлений з пластикової пляшки для вживання наркотичних речовин.

Всі предмети і речовини в присутності понятих було вилучено та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області. Відносно правопорушника розпочато кримінальне провадження відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі. Розслідування триває, з’ясовуються всі обставини події.

Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС