Кремль хоче змусити російські компанії купувати путівки в Крим, аби врятувати курортний сезон

Цьогорічний пляжний сезон на півострові експерти називають найбільш провальним за всі роки.

 

У Криму курортний сезон розпочався без туристів. Люди бояться їхати відпочивати на море через окупацію півострова Росією. Тож у Кремлі придумали, як “заманити” туристів у Крим – безкоштовними путівками. Проте ці путівки мають оплатити для своїх працівників державні компанії.

Із таким настійним закликом до підприємств звернувся Ростуризм, пишуть “РИА Новости”. Протягом найближчих трьох днів компанії мають відзвітуватися, скільки і в які місця держпідприємства хочуть купити путівки для своїх працівників.

Керівник прес-служби Ростуризму Ірина Щеголькова підтвердила, що “стоїть завдання заповнити всю інфраструктуру та санаторно-курортні заклади в цьому сезоні. І ми дійсно звертаємося до державних корпорацій, щоб вони своїх співробітників відправляли на відпочинок до Криму. У них є такі можливості по лінії соціального страхування. Є різні можливості за рахунок держкорпорації, або за рахунок часткової оплати держкорпорації, або за рахунок профспілок. Є різні шляхи, щоб відправляли людей. І вони, загалом, це роблять”.

Подібні листи з настійним проханням купити путівки в Крим також надсилають і великих приватних компаніям.

Нагадаємо, Крим під окупацією Росії перебуває вже третій місяць. Через це літній сезон у Криму розпочався з майже безлюдними пляжами та мінімумом туристів. На півострові люди сидять без роботи, бо туристи бояться їхати на окупований півострів – у порівнянні з минулим роком кількість сезонних вакансій скоротилася майже вдвічі.

http://tsn.ua