Чотири хлопці скоїли крадіжки у поштових відділеннях на Хустщині

Злодії знали, що у поштовому відділі, окрім листів та газет, можна знайти у сейфі гроші, на поличках відділення різний крам, а також стати мільйонером за дармові лотерейні квитки.

Мабуть надивившись фільмів про бандитів, юний «квартет» вирішив і собі підібрати декілька сценаріїв. Перед тим, як і ти на «діло», хлопці оглядали об’єкт до кожної дрібнички, щоб не проколотися. Перший раз вони підібрали об’єкт – поштове відділення у віддаленому куточку Хустщини. Вивчаючи маршрут до своєї мети, хлопці ретельно оглядали дану територію, бачили, що нічний охоронець відсутній, камери відеоспостереження також, вуличне освітлення останній раз працювало ще за часів Радянського Союзу. Одним словом нема ніякої перегороди до омріяної мети.Не зволікаючи часу, хлопці взялися до справи.

Проникнувши вночі у відділення, хлопці брали все підряд, що стояло на видному місці, від олії до лотерейних квитків, та виносили всю оргтехніку. Перша вдала спроба, перший «похід» на халяву хлопців тільки підбадьорив, а не зупинив. Вже вранці працівник поштового відділення повідомила правоохоронців про крадіжку.

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції. Правоохоронці оглянули приміщення, познімали відбитки пальців, провели подворові обходи та здійснили ряд оперативно-розшукових заходів.

Невдовзі до міліції від працівника поштового відділення із сусіднього села поступив дзвінок про крадіжку. На місці події правоохоронці побачили, що всі крадіжки поштвих відділень відбулися за тим же сценарієм, що і попередні. Правоохоронці на сто відсотків були впевнені, що на Хустщині працює одна банда. Слідом за поштовими відділеннями у хід пішли продуктовий магазин та аптека.

Цей «загадковий клубок» керівництво доручило розслідувати оперативнику сектору карного розшуку лейтенанту міліції Віктору Ізаю. Оперативник намалював схему, по якій чітко працювали злочинці. Оглядав об’єкти злочину, спілкувався із населенням, одним словом шукав початок золотої ниточки, щоб розплутати «загадковий клубок».

Під час проведення пошукових дій оперативнику вдалося зясувати що в одному з сіл бачили автомобіль в якому знаходяться четверо невідомих молодиків. Так в поле зору міліціонера потрапив автомобіль марки ВАЗ-2107. Оперативник вийшов на власника автомобіля та знайшов його пасажирів. Під час розмови з правоохоронцями хлопці зізналися у скоєному. Ласими до чужого добра виявилися чотири молоді хлопці, один із них ще неповнолітній. Хлопці зізналися, що крадене добро приносили додому, а частину продавали.

В ході проведення санкціонованого обшуку речові докази було вилучено у одного з учасників у Рахівському районі.

Заступник начальника Хустського міськвідділу міліції Іван Хмара говорить, що слідчим дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст..185 ч.3 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Загалом ця група на території Хустського району здійснила шість крадіжок.

Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС

http://mvs.gov.ua