Папа Франциск призначив свого представника на святкування 25-річчя виходу з підпілля Мукачівської Греко-Католицької Єпархії

Також, кардинал Юзеф Томка візьме участь у відзначенні празника Перенесення мощей блаженого священномученка Теодора Ромжі.

Папа Франциск призначив кардинала Юзефа Томка, вислуженого Префекта Конгрегації Євангелізації Народів, своїм Спеціальним Посланцем для участі в святкуваннях з нагоди 25-річчя виходу з підпілля Мукачівської Греко-Католицької Єпархії, запланованих на 28 червня в Ужгороді.

Протягом двох днів, пройдуть і урочистості до празника Перенесення мощей блаженого священномученка Теодора Ромжі.

Зокрема, 27 червня, о 17.30 у у богословській академії ім. Блаженного Теодора Ромжі відбудеться зустріч мощей блаженного Теодора, опісля якої о 18 годині розпочнеться Велика вечірня та Парастас за духовенство та вірників Мукачівської єпархії, що постраждали в часи переслідування

28 червня, о 8 годині в академії пройде Утреня та Ружанець (спільнота матерів у молитві). А о 10-й годині розпочнеться Архієрейська Божественна Літургія, обхід храму та семінарії з читанням Євангелій, мирування.

http://nedilya.net