Путін незаконний лідер Росії і він не мав права святкувати в Нормандії – Washington Post

Президент Росії Володимир Путін, який веде агресивну політику проти України, не заслужив честь сидіти поруч з іншими світовими лідерами на святкуванні дня висадки військ союзників у Нормандії під час Другої світової війни.

Про це пише оглядач The Washington Post Маша Гессенhttp://www.washingtonpost.com

На її думку, вимушена зустріч Володимира Путіна і президента США Барака Обами в Франції виглядала так, ніби “двоє розлучених батьків прийшли на випускний до своєї дитини”.

Автор нагадує, що три місяці тому саме Путін здійснив перше силове захоплення території в Європі з часів Другої світової війни. За це Гіларі Клінтон і принц Уельський Чарльз порівняли його з Адольфом Гітлером.

“Але банальним і, схоже, пустослівним для політики це порівняння стало не тому, що його часто повторювали. А тому, що Путіна включили до списку гостей на святкуванні Дня “Д”, – пише автор.

Вона нагадує, що в 1994 році президент Франції Фрасуа Міттеран не запросив тодішнього російського колегу Бориса Єльцина через антикомуністичну політику.

В 2004 році Путін став першим лідером Росії, який разом з іншими лідерами святкував День “Д”.

“Чому запросили Путіна? Тому що він лідер однієї з найбільших європейських країн і його треба визнавати? По-перше, Росія перестала вважати себе частиною Європи в роки правління Путіна. По-друге, Путіна не можна ні за яких обставин вважати законно обраним президентом, оскільки на виборах 2012 року були серйозні фальсифікації”, – пояснює оглядач.

На її думку, запрошення Путіна в Нормандію лише зробило його незаконне правління легітимним, так само, як і підтасовки на виборах в Росії.

http://tsn.ua