У день Святої Трійці на Хустщині вбили дяка

За «гарячими слідами» правоохоронцям вдалося затримати підозрюваного у жорстокому вбивстві в с. Драгово.

На святу Трійцю жителів гірського села Драгово облетіла страшна звістка, про вбивство їхнього односельця Василя, який був дяком у одному із храмів Драгова.

Про страшну подію родич померлого сповістив міліцію. У с. Драгово на чолі з начальником міліції Василем Турдаєм, заступниками Іваном Хмарою та Василем Гричкою виїхала слідчо-оперативна група, особовий склад сектору карного розшуку та дільничні інспектори міліції.

На місці події правоохоронці встановили, що напередодні до Василя додому навідався раніше судимий 38-річний Михайло. Непроханий гість під дверима почав кричати та різними способами виманювати Василя з будинку, але чоловік на це не повівся. Михайло розлютився і поліз до хати через вікно.

У хаті Михайло почав бити Василя ногами по голові та тілу, завдав смертельні удари, від яких чоловік помер на місці, а жінку Михайло вдарив так, що вона на деякий час втратила свідомість.

Коли батька убивали, двоє малолітніх дітей спали в іншій кімнаті. На щастя дітей убивця не зачепив. Михайло втік, а в цей час до тями прийшла Василева дружина, яка побачила, свого чоловіка без ознак життя. Невдовзі до неї прийшов родич, який і викликав міліцію.

Злочинця разом із міліцією шукав і весь актив села на чолі із сільським головою Михайлом Керитою. Вже через дві години, був знайдений підозрюваний у вбивстві Михайло, який спокійно спав собі у батька вдома. Вставши з ліжка, Михайло зробив ні в чому не винний вигляд, ніби й не розумів, що від нього хоче міліція. Слідчий міського відділу міліції буде встановлювати причину страшного злочину, адже між Михайлом і покійним Василем не було ніяких відносин.

За даним фактом ст.слідчим Василем Гомечкою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального Кодексу України, яке карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років, а підозрюваний Михайло затриманий та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання міськвідділу міліції.

Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС