В Крим повернувся СРСР: прилавки порожніють, а ціни ростуть

На фоні нестачі продуктів і росту цін підвищені Кремлем пенсії в Криму здаються не суттєвими.

Кримські сепаратисти думали, що підтримавши окупацію півострова вони передадуть його в руки більш розвиненої країни. Однак поки здається в Крим повернулося радянське минуле. Про це сьогодні пише італійська газета La Stampa, зауважуючи, що полиці в кримських крамницях починають нагадувати часи СРСР. “На півострові зникло молоко, вершки, сири, а такі товари першої необхідності, як масло і дитяче харчування доведеться пошукати і купувати на майбутнє.

Такі товари, як хліб, м’ясо, зелень ще більш-менш доступні, але постійно дорожчають, тим самими нівелюючи обіцяне Москвою підвищення пенсій і зарплат вдвічі”, – пише видання. Самопроголошена сепаратистська влада в Криму теж визнає продовольчу кризу. Сергій Аксьонов вже розпорядився відкрити “прискорені коридори” для товарів з України, які кілька тижнів тому заборонили через так зване “порушення норм гігієни”. 90% продуктів, які споживав Крим, вироблялися в Україні.

В цей же час товари з Росії доводиться доправляти сюди баржею. Таким чином їхня вартість збільшується щонайменше на 50%. Тож дешевше “купити українське в супермаркеті, ніж російське оптом”.

“Дехто починає думати над тим, щоб закрити свій бізнес. Кримський туристичний сезон ризикує стати провальним”, – пише оглядач зауважуючи майже нульове бронювання номерів у готелях. Нагадаємо, що у Криму продавці вперто називають ціни у гривнях, а пенсіонерів ціни в рублях лякають.

http://tsn.ua