Керівники краю привітали медиків зі святом

А також подякували за порятунок людей під час кривавих подій на Майдані та за працю у важких умовах на Сході України.

У п’ятницю, 13 червня, відбулися урочисті заходи з нагоди Дня медичного працівника. З професійним святом медиків вітали, зокрема, перший заступник голови Закарпатської обласної адміністрації Андрій Сербайло, голова обласної ради Іван Балога.

Лікарі, медичні працівники з усіх районів краю сьогодні відзначили своє професійне свято. З нагоди Дня медичного працівника почесні грамоти обласної державної адміністрації отримали Катерина Жидик, Едуард Кутчак, Марія Мисар, Петро Мільо, Роман Мороз. Подяку голови ОДА оголошено Вірі Волощук, Марії Коструб, Ярославу Повханичу, Нелі Попович, Світлані Шевері.

– Усі ті проблеми, з якими зіштовхується медична галузь, впливають на Вашу роботу, шановні медики, – звернувся до присутніх Андрій Сербайло. – Це стосується, у першу чергу фінансування, оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я. Та ми не можемо не помічати певні позитивні зрушення у цьому плані відбулися останніми роками в Закарпатті. Разом з тим, реформа системи охорони здоров’я звелася до скорочення окремих посад, натомість, серйозних належних результатів реформування ми не бачили. Запевняю: сьогодні виконавча і законодавча гілки влади краю робитимуть все можливе, щоб підняти систему охорони здоров’я на належний рівень.

Також Андрій Сербайло подякував тим медикам, котрі, ризикуючи власним життям, рятували людей під час кривавих подій на Майдані та тим, хто зараз працює у важких умовах на Сході України.

Прес-центр ОДА