Очільник краю відчув на собі “сірі” будні закарпатських військових

Як результат, Лунченко пообіцяв нікого не відправляти в зону АТО без необхідного спорядження.

Батальйон територіальної оборони Закарпаття готується до виконання завдань за прямим призначенням.

12 червня за ініціативою Закарпатського ОВК була проведена зустріч голови Закарпатської обласної державної адміністрації Валерія Лунченка з особовим складом IV батальйону територіальної оборони, який в даний момент проходить бойове злагодження на території полігону поблизу міста Ужгород.

Зустріч була проведена з метою інформування керівництва краю про стан справ у формуванні батальйону, його матеріально-технічного забезпечення та з метою проведення відкритого діалогу між особовим складом підрозділу, Закарпатським обласним військовим комісаром полковником Васильцюном І.П. та учасниками зустрічі, а вже наступного тижня планується проведення аналогічного заходу за участі голів районних адміністрацій з військовослужбовцями IV батальйону територіальної оборони.

Всі учасники зустрічі відчули почуття патріотизму, відданості військовому обов’язку та сили українського духу, які символізують згуртованість особового складу батальйону та високий рівень морально-патріотичного виховання військовослужбовців.

Закарпатські військові провели планові зайняття з вогневої підготовки з усіх типів стрілецького озброєння. Для більш детального ознайомлення з наявним озброєнням, була дана можливість виконати вправи бойових стрільб присутнім керівникам краю та журналістам, які були запрошені для висвітлення даного заходу в місцевих та національних ЗМІ.

В ході зустрічі керівник краю пообіцяв вирішити нагальні проблеми підрозділу, а саме організувати до кінця тижня питання постачання питної бутильованої води, облаштування польового душу, забезпечення військовослужбовців ковдрами. Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко наголосив, що жоден військовослужбовець не буде відправлений для виконання бойових завдань за межі області без особистої згоди та без відповідного спорядження (бронежилети, каски, розвантажувальні жилети та інше).

Активну участь у проведенні спільних навчань взяли співробітники спецпідрозділу Управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України «Сокіл», рота патрульно-постової служби, спецпідрозділ СБУ «Альфа», які продемонстрували свої навики особовому складу батальйону у разі прориву державного кордону військами та у інших надзвичайних ситуаціях.

Керівник УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич та представники інших силових відомств пообіцяли розглянути питання щодо виділення спеціалістів-інструкторів щодо практичного навчання особового складу батальйону діям на блок-постах, індивідуальної підготовки військовиків при веденні сучасного бою.

Прес-група Закарпатського ОВК