Сімейна сварка на Ужгородщині закінчилась … Збройним криміналом

Пообіцяв жінку не трогати, але зброю не віддав.

За проханням мешканки села Вовкове, працівники Ужгородського райвідділу міліції виїхали вгамувати її чоловіка, та натомість виявили та вилучили з будинку предмети, які можуть мати ознаки вогнепальної зброї, носіння та зберігання яких заборонено законом.

До Ужгородського райвідділу міліції звернулася 27-річна мешканка села Вовкове, із проханням вгамувати її чоловіка, який поводить себе неадекватно та погрожує їй. Правоохоронці відразу ж виїхали по виклику. Прибувши до вказаної жінкою адреси, міліціонери звичайно ж вгамували неспокійного чоловіка та поспілкувались з ним. В ході бесіди чоловік пообіцяв правоохоронцям, що більше не буде агресивно ставитись до своєї жінки.

Для того, щоб цілком запевнитись у тому, що співмешканець не завдасть жодної шкоди своїй дружині, міліціонери з дозволу господині оглянули будинок. Зайшовши до ванної кімнати правоохоронці досить здивувались, оскільки виявили предмет схожий до прикладу рушниці на якому вмонтований ударно-спусковий механізм.

На цьому пошуки міліціонерів не скінчились і ввійшовши в підсобне приміщення будинку вони знайшли 58 предметів схожих на заряди до вогнепальної зброї. Звичайно ж щодо правомірності зберігання даних предметів у працівників виникли сумніви.

Наразі дані предмети належним чином вилучені та направлені до НДКЦ при УМВС України в Закарпатській області для проведення експертизи. По даному факту слідчим відділенням Ужгородського РВ УМВС розпочато кримінальне провадження. Попередньо дії кваліфікуються за ч.1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами). У провадженні призначено судові експертизи, які дадуть відповіді на необхідні питання.

Ганна Дан, Ужгородський РВ УМВС