У Мукачеві крав, а в Берегові збував

Злочинний транзит крадених велосипедів викрито.

47-річний місцевий житель Берегова крав двоколісних «конів» і те, що попадало йому під руки.

Міліціонери викрили чоловіка та відкрили стосовно нього кримінальне провадження. Чоловік тільки в кінці минулого року повернувся з місць позбавлення волі, де відбував покарання за аналогічні злочини, але на шлях виправлення так і не став.

“Я крав тільки модні, спортивні велосипеди, – розповідає затриманий міліціонерам, – а навіщо мені пережиток минулого, я б на таких не заробив…” – розповідає 47-річний Ігор (ім’я змінено) за плечима у якого 20 років “загального стажу” у в’язниці.

Звільнившись останнього разу з в’язниці, на роботу не влаштовувався, бо знав що ніде з таким кримінальним минулим не приймуть. Та в один момент зрозумів, що все ж таки грошей йому не вистачає. Тяжкі злочини вчиняти чоловік не хотів, тож і вирішив по дрібницям «працювати». Адже для того, щоб викрасти двоколісних багато часу і зусиль не потрібно: вкрав, сів і поїхав.

У ході оперативно-розшукових заходів оперативник Ярослав Мартин з’ясував, що чоловік після скоєння крадіжки, крадене відразу продав, щоб доказів на руках не було. Покупців довго не чекав: те, що в магазині коштувало більш чотирьох тисяч гривень, в нього – не більше 100. Таких за “безцінь” продаж на його рахунку дев’ять. Він не завищував ціну, як би йому не хотілось на цьому наживитись. Якщо товар в нього затримається, може спійматись.

Тепер йому доведеться відповідати за ряд скоєних ним крадіжок. З приводу цього каже, що не вперше йде за ґрати, тому йому не звикати. Сьогодні правоохоронці довели причетність чоловіка до дев’яти крадіжок велосипедів, – коментує заступник начальника міськвідділу міліції Валерій Мишанич.

– У відношенні нього відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст.185 (Крадіжка, вчинене повторно) Кримінального кодексу України, згідно якої чоловіку загрожує чергове п’ятирічне ув’язненення.

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС