“Газпром” припинив постачу газу для українців

Прес-секретар голови правління “Газпрому” Сергій Купріянов повідомив на брифінгу, що Росія перестала постачати в Україну газ, оскільки за умовами передплати не отримала виплат.

“Рішення прийняте у відповідності з діючим контрактом, і відсьогодні з 10 ранку за московським часом НАК “Нафтогаз” отримує газ у оплачених обсягах. За станом на даний момент жодних платежів ані за старими боргами, ані за попереднім рахунком за червень сплачено не було, по всім графам ми бачимо нулі, відповідно, з цього моменту ось в цих сплачених об’ємах “Нафтогаз” отримує газ”, – заявив Купріянов.

В українську ГТС зараз поступає лише транзитний обсяг газу, призначений для європейських користувачів, які “Нафтогаз” має доправляти до кінцевого споживача.

“Зазначимо, що обсяги газу, які призначені для європейських споживачів, у повній відповідності з контрактами, поступають. І НАК “Нафтогаз” України за контрактом на транзит має забезпечити їхню безперебійну доставку до пунктів здачі”, – сказав представник “Газпрому”.

Нагадаємо, “Газпром” лякає Євросоюз перебоями з транзитом газу через Україну після того, як прийняли рішення про подачу газу за передплатою.

http://tsn.ua