За скільки в Дубовому відремонтують дороги?

Там ремонт доріг для влади – пріорітетний

У селищі Дубове нараховується 25 комунальних вулиць протяжністю 45 км. Всі вони мають гравійне чи ґрунтове покриття і лише частина місцями асфальтована.
Комунальні вулиці, як і шляхи державного значення на території селища, вже давно потребують капітального ремонту. Тож про те, що робить влада задля їх покращення говоримо з селищним головою В.М.Носою.

Василь Носа запевняє, що для влади ремонт доріг завжди був пріоритетним, на ці роботи у місцевому бюджеті щорічно закладаються відповідні кошти. Нещодавно було проведено й інвентаризацію комунальних шляхів.

Він також зазначив, що місцеві вулички постійно руйнуються через інтенсивний рух транспортних засобів. Найбільше ж шкоди дорожньому полотну вчиняють машини з надмірним вантажем.

Каталізатором дорожніх руйнацій є й річка Тересва та струмки, що течуть вздовж доріг.

Так, потічок Нижній Звур, що протікає вздовж вулиці Шевченка, постійно підмиває автошлях. На цій дорозі у минулому році селищна влада розпочала капітальний ремонт: на 50 м прибережної зони зробила гравійне берегоукріплення. Деякі вулиці у селищі вода й зовсім зруйнувала. Так, паводковими водами у 2010 році річка Тересва пошкодила вул. Набережна. Її відновлення проходило за державні кошти у рамках протипаводкових програм. За цими ж програмами збудовано берегоукріплювальну споруду на лівому березі річки Тересва.

Значну частину робіт з відновлення дорожнього полотна було проведено у минулі роки. Частково відреставровано проблемні ділянки комунальних доріг й засипано гравієм невеликий відрізок вулиць Забереж, Чапаєва, Молода Гвардія та Фізкультурну, а ділянку шляху на вул. Горького – заасфальтовано. Крім того, відновлено підйом до вулиці Мадара та під’їзд від центральної дороги до мосту в урочищі Луг.

Роботи з реконструкції шляхів триватимуть і надалі. Ближчим часом планується провести капітальний ремонт вул. Мадара та закінчити оновлення вулиць Горького і Шевченка. На черзі й поточний ремонт вулиць Борканюка й Комсомольська.

Активно займається селищна влада й вирішенням питання люмінесценція автошляхів. У минулому році узаконено освітлення на вул. Забереж та встановлено ліхтарі на вулиці Молода Гвардія та на частині вул. Травнева. Цьогоріч проведуть освітлення й на вулицях Шевченка та Борканюка.

Намагається Василь Носа навести лад і на центральній автотрасі Дубового. Відтак, аби уникати дорожньо-транспортних пригод, заплановано встановити на вул. Миру біля Дубівської ЗОШ І-ІІІ ст. світлофор. А у рамках облагородження центральної частини селища, буде облаштовано автостанцію. Наразі розроблений проект відводу щодо надання в оренду ДП «Закарпатавтотранс» земельної ділянки під автостанцію ІV класу.

Крім того, громада Дубового долучилась і до ремонтних робіт дороги державного значення. Так, завдяки клопотанню голови РДА П.П.Голубки на ремонт доріг у Тячівському районі виділено 80 % необхідних коштів, решта – 20% зголосились додати громади населених пунктів, у тому числі й підприємці та власники автотранспортних засобів Дубового.

transkarpathianews.net