Ужгородські продавці платитимуть за недотримання закону

Якщо продав неповнолітньому алкоголь або цигарку – відповідай за всіма вимогами закону

Днями міліціонери обласного центру спільно з представниками Ужгородської міської ради провели профілактичний рейд з дотримання законодавства про обмеження продажу та протидії поширенню алкоголю та тютюну серед дітей.

Такі заходи міліціонери проводять регулярно, спільно з службою в справахдітей Ужгородської міської ради. Їх мета, насамперед, попередження та профілактика правопорушень пов’язаних з продажем алкогольних напоїв ітютюнових виробів неповнолітнім. В ході даних відпрацювань, представникидержавних органів, відвідують місця масового відпочинку молоді таконтролюють торгівельні заклади щодо недопущення продажі дітям алкоголю і тютюну.

– Наше основне завдання – зробити усе можливе, щоб алкоголь, тютюн, пиво, слабоалкогольні напої не потрапили до рук дитини, – зазначивначальник Ужгородського міськвідділу міліції Євген Калитич. – Наш святий обов’язок прилучити підростаюче покоління до здорового способу життя,сформувати у них потребу в здоровій життєдіяльності. Діти – наша радість інаше майбутнє, а здорові діти – здорова нація та міцна держава.

Майже чотирьох годинний рейд дав свої результати. На продавця одного з магазинів по вулиці Корзо, який здійснив продаж цигарок двом неповнолітнім ужгородцям, міліціонери склали адміністративний протокол за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні порушення(порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами).Санкції за даною статтею передбачають штраф від 30 до 100неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 гривень).

Даний протокол направлено до адміністративної комісії Ужгородської міськоїради для прийняття законодавчо правильного рішення. Копії матеріалівнаправлено до органів податкової служби, аби вирішити питаннязастосування до порушників фінансових санкцій.

З підприємцем проведено профілактичну бесіду про недопустимість продажунеповнолітнім особам алкогольних та тютюнових виробів. Також підприємцяпопереджено, що в разі повторного порушення ним адміністративногозаконодавства, до нього будуть застосовані більш суворі заходи, а самевтрата ліцензії на торгівлю. Зазначимо, що за порушення чинногозаконодавства суб’єкт господарювання може бути покараний анулювання мліцензії та штрафом у розмірі 6800 гривень.

Шановні підприємці! Ужгородські міліціонери звертаються до Вас ізпроханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продаватипиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям, аджекожен з нас відповідає за майбутнє покоління

Шановні мешканці міста! У випадку встановлення фактів продажу вторговельних закладах неповнолітнім алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів, дзвонить за телефонами 102.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС