Солотвино чекає на відпочивальників

Сезон на озерах розпочнеться. Однак безпечність перебування у Солотвині ще перевірять.

Вчора голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка провів нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, служб, установ та організацій району. Найперше присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять 49 загиблих українських воїнів на Сході України.

Відтак було проведено підсумки роботи за минулий тиждень та обговорено низку актуальних питань життєдіяльності району. Серед них – вирішення проблеми водопостачання та каналізації у новозбудованому житловому комплексі села Теребля для солотвинських переселенців. Дане питання було обговорено на виїзній нараді за участі губернатора області Валерія Лунченка, де було прийнято рішення усунути всі недоліки.

Керівник району дав вказівки деяким керівникам служб тримати виконання цих домовленостей на контролі. Окрім цього і детально вивчити питання переселення солотвинців у новобудови. Петро Петрович наголосив, що неприпустимим є те, аби житлові площі пустували, в той час як у район з кожним днем поступають біженці зі Сходу, яких ніде розмістити. Ймовірніше за все буде прийнято якесь рішення на вищому рівні, аби задіяти це житло у разі офіційної відмови від нього солотвинців. Загалом тут збудовано 116 квартир у 8 багатоквартирних будинках, 17 індивідуальних житлових будинків садибної забудови. На сьогодні тут проживає лише 11 сімей, хоч ключів отримало набагато більше господарів.

У продовження солотвинської теми було обговорено початок курортного сезону на так званих Солоних озерах, які знаходяться у зоні карстових проваль. Тож було наголошено перевірити наявність дозволів відповідним службам як і безпечності перебування там відпочивальників. Щодо функціонування Солотвинського солерудника і погашення заборгованості підприємства перед Пенсійним фондом, вирішено провести нараду з приводу цього поточного тижня.

Також на нараді розглянуто інші важливі питання функціонування окремих галузей району. А також представлено нового першого заступника голови – Василя Юрійовича Дем’янчука, який курируватиме питання медицини, освіти, соціальної сфери тощо.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації