У Берегові митці збирають кошти на пам’ятник Ганні Горват 

У Берегові відкрито благодійну виставку метою якої є збір коштів для реконструкції надгробного пам’ятника відомого скульптора Ганни Горват.

Про це повідомляє видання Karpatalja.

Виставку відкрито у приміщенні Закарпатського угорського інституту за сприяння консульства Угорщини в Берегові, громадських організацій Pro–Arte-Munkács та Pro Культура Subcarapthica. Ідея належить учню Ганни Горват – мукачівському скульптору Петру Матлу.

На відкритті були присутні генеральні консули Угорщини Йожеф Бачкаї та Іштван Тот. Серед учасників – майстер народної творчості Маріанна Профус, яка надала свої роботи. Підвал родини Якоб надав для продажу свої колекційні вина. На етикатках, до речі, використаний малюнок Ганни Горват.

Благодійна виставка буде тривати кілька тижнів. Сюди можна завітати та придбати роботи закарпатських митців – Ольги Бако, Каталін Огар, Ірини Мештер, Ендре Гіді, Петера Матла, Ласло Геля, Агнеш Баратей та інших.

ГАННА ГОРВАТ (1924-2005)

Учасниця багатьох зарубіжних виставок ФІДЕМ. Твори Ганни Горват експонувалися у Варшаві, Будапешті, Берліні, Бухаресті. На Всесоюзній виставці медальєрного мистецтва у Москві нагороджена срібною медаллю.

Ганна Горват брала участь в декоративному оздобленні клубу геологів в Берегові, Будинку культури в Чомі, санаторіїв “Дубриничі”, “Карпати”, “Сонячне Закарпаття”. Київська студія документальних фільмів зняла про творчість Г.Горват картину “Пошуки”. Автор понад 13.000 скульптур і медалей. Похована у місті Берегово.

http://www.mukachevo.net