Членів виконкому здивувала зарплатня директора місцевого ЖРЕРу

Виконком Ужгородської міської ради запровадив заслуховування звітів про роботу комунальних підприємств міста. ЖРЕРи та інші структури звітуватимуть перед членами виконкому почергово раз на два тижні.

Першим заслухали звіт про роботу ЖРЕР № 1. Нині обов’язки директора цього підприємства виконує головний інженер Оксана Пайда. Вона повідомила, що ЖРЕР цей працює на ринку послуг лише 3 роки, обслуговує 131 будинок. «Усього в нас 38 працівників. П’яниць, як у анекдотах, немає. Територія, яку обслуговує ЖРЕР, становить 192 тис. кв. м. Багатоповерхівок дуже багато, в них давно вже пора було робити капітальні ремонти, а в деяких – уже і два таких ремонти мали провести. Двічі на рік робимо обстеження всіх будинків, ремонтуємо дахи, фарбуємо під’їзди, проводимо збори з мешканцями, аби знати, що ремонтувати в першу чергу», – розповіла очільниця підприємства.

Натомість члени виконкому не були налаштовані оптимістично. Вони дорікнули, що директор ЖРЕРу отримує понад 6 тисяч гривень зарплатні щомісяця, тоді як підприємство є неприбутковим і йому часто не вистачає коштів на необхідні для роботи матеріали. Були й інші нарікання на роботу ЖРЕРу.

Також на засіданні виконкому обговорили необхідність внесення змін до системи оподаткування на рівні держави, що значно спростило б роботу комунальних підприємств. Адже ЖРЕРи не можуть працювати за спрощеною системою – тому змушені платити величезні податки. Натомість ці кошти могли би піти на інші потреби, і тоді підприємства працювали б ефективніше. Члени виконкому вирішили підготувати відповідне звернення до уряду.

Тетяна ЛІТЕРАТІ