У п’ятницю Ужгород полонять велосипеди

Велосипедисти озеленять місто

У п’ятницю, 20 червня, в Ужгороді відбудеться велосипедний заїзд «Green Ride». Як повідомили організатори заходу Віталія Мунчак і Олександр Кіпа, цього разу заїзд буде не традиційним, а соціальним, адже упродовж «райду» ужгородські велосипедисти зможуть озеленити місто, посадивши на площі Фенцика рослини. Аби ужгородські велосипедисти були модними, дизайнерка Катерина Моргентал розробила і презентувала спеціальні велосипедні аксесуари – комплект із сумки, чохла для сидіння і краватки-метелика.

А вже в липні до Ужгорода приїде радник міського голови Львова, який відповідає за міський велорух. «Разом із нами він об’їде все місто, аби напрацювати конкретні рекомендації щодо подальшого розвитку велоінфраструктури Ужгорода, – розповів в.о.міського голови Віктор Щадей. – Адже сьогодні Львів – це зразок №1 у велонапрямку для всіх українських міст загалом. Тому маємо місяць, аби запропонувати, де і яким чином облаштувати велодоріжки. Спільно ми розробимо програму розвитку велоінфраструктури міста, а восени, коли формуватимемо бюджет, врахуємо всі напрацювання і виділимо гроші на її розвиток».

Організатори очікують, що у зеленому велозаїзді візьмуть участь кількасот ужгородців. Розпочнеться «Green Ride» о 19.30 на площі Народній. На самому ж «зеленому заїзді» розіграють чимало призів, серед яких – сертифікати на купівлю велосипедного спорядження і велосипед.

Прес-служба Ужгородської міської ради