В Ужгородської богословської академії – новий ректор

Архімандрита Віктора (Бедь) звільнили із займаних посад.

19 червня 2014 року відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви. Відповідно до рішень Священного Синоду Української Православної Церкви керуючого Мукачівською єпархією — Високопреосвященного Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського призначено ректором Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія.

Ж У Р Н А Л № 25

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри Високопреосвященнішого митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія —

МАЛИ МІРКУВАННЯ про доцільність посади Уповноваженого Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки та діяльність архімандрита Віктора (Бедь) на посаді ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія.

УХВАЛИЛИ:

1. Скасувати посаду Уповноваженого Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, як таку, що дублює повноваження голови Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви.

2. Звільнити архімандрита Віктора (Бедь) з посади Уповноваженого Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, у зв’язку з її скасуванням.

3. Звільнити архімандрита Віктора (Бедь) з посади ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та направити його в клір Мукачівської єпархії Української Православної Церкви.

4. Ректором Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія призначити Преосвященного архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора.

5. Доручити ректору Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія Преосвященному архієпископу Мукачівському і Ужгородському Феодору провести реорганізацію Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія у відповідності до Концепції вищої духовної освіти Української Православної Церкви.

Про що надіслати відповідні Укази.

Мукачівська православна єпархія