Закарпатські художники завітали до Тячева

Художники шукали натхення на вулицях закарпатського містечка.

17 червня, в рамках мистецького пленеру, який триватиме на Тячівщині близько тижня, майстри пензля з різних куточків Закарпаття весь день втілювали у своїх полотнах найкрасивіші місцини Тячева. Кожен вишукав для себе щось особливе: одні зобразили виняткову архітектуру міста, іншим до душі – заміські пейзажі.

У цілому захід об’єднав 8 художників-ентузіастів, зокрема з міст Іршави, Ужгорода, Хуста, селища Буштина, інших. Протягом цього часу учасники також відвідають інші населені пункти району та відтворять у свої роботах власне бачення мальовничої природи, архітектурних пам’яток та інших «родзинок» краю.

Відбувся пленер за підтримки тячівського мецената, депутата Закарпатської обласної ради Олега Палінкаша. По його завершенню живописні роботи художників будуть представлені на огляд всіх цінителів мистецтва у форматі виставки-продажу.

Серед митців, що беруть участь у пленері – відоме подружжя живописців з Ужгорода – Петро та Габріела Шолтеси.

Як розповів художник, тема міста – серед його улюблених. Зокрема у митця є серія картин про рідне місто Ужгород. До того ж, під час виставки своїх робіт у Тячеві, яка відбулась минулого місяця, митець наголосив, що неймовірна краса цього містечка та привітність мешканців надихає на творчість. То ж у день пленеру, повний натхнення та позитивної енергетики, Петро Людвікович змалював храм Успіння Пресвятої Богородиці на вулиці Кошута.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації