Мешканка села Лопухово на Тячівщині померла в лікарні разом із немовлям

На Закарпатті рідні звинувачують лікарів у смерті багатодітної матері і немовля.

Трагедія сталася на Тячівщині, віддаленому гірському районі області. Загалом, торік через неякісну медичну допомогу, в Україні померли майже сім тисяч дітей, віком до року, – йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Народжувати до лікарні райцентру жінка поїхала заздалегідь. Від рідного села до Тячева – 80 кілометрів, але через бездоріжжя дорога забирає майже три години. Про те, що син помер, а дружина в комі, її чоловік дізнався аж через добу – від чужих людей. Ця звістка приголомшила усе село. Люди впевнені, що жінку й дитину не догледіли лікарі.

Медики свою провину заперечують. Кажуть, у жінки сталася непередбачувана тромбоемболія навколоплідними водами. Вона впала у кому ще не народивши дитину. Прокуратура вилучила всю медичну документацію й перевіряє, чи справді лікарі діяли професійно. Якщо доведуть протилежне, то винуватцям двох смертей загрожуватиме пʼятирічне увʼязнення.

Немовля, яке народила жінка, прожило усього півдоби. Матері пʼятьох дітей було 36 років. Тим часом, одразу після похорону дружини й дитини, чоловік заходився доводити своє батьківство. Вони жили в цивільному шлюбі , тому тепер боїться, що у нього відберуть чотирьох дітей.

Наталка ЗОТОВА

 

http://tsn.ua