На Берегівщині змагались юні футболісти

За першість змагалися юні спортсмени.

В суботу21 червня в селі Гать завершився чемпіонат дитячо – юнацької ліги Берегівського району. Це перший такий чемпіонат на Берегівщині, аналогів якому раніше не було.

Створення дитячо – юнацької ліги спрямоване на пропаганду здорового способу життя серед дітей і молоді. На сьогодні футбол є найпопулярнішим видом спорту, яким захоплені діти й дорослі різного віку. Цей вид спорту передбачає здоровий спосіб життя, формує лідерські якості, командний дух, прагнення до перемоги. Також метою такого чемпіонату є виявлення юних футбольних талантів та залучення їх у збірні району для участі в змаганнях вищого рівня.

— Ці змагання дали можливість переконатися, що Берегівщина багата на футбольні таланти. – Наголосив ініціатор створення ДЮФЛ району, голова Берегівської районної федерації футболу ОлександрЧегіль. — В кожній команді ми побачили по декілька талановитих юнаків, які в подальшому підвищуючи свою майстерність зможуть досягти успіхів і поповнювати команди, які виступають у змаганнях вищого рівня. Сподіваюсь, що цей чемпіонат стане традиційним і з кожним роком кількість команд – учасників збільшуватиметься.

А зараз до самого чемпіонату. Змагання тривали два місяці у двох вікових категоріях2001 –02 та2003 –04 років народження у кожній виступало по вісім команд, розділених на дві зони. Щосуботи на футбольних майданчиках району діти змагалися за звання найкращого. Всі ігри проходили цікаво, точилася справжня футбольна боротьба.

До фінальноїстадіі потрапили у старшій віковій категорії ФК «Гать», ФК«В. Бийгань», ФК «Гать». ДЮФК «Талісман» Великі Береги. Першими чемпіонами ДЮФЛ району у старшій віковій ккатегорії стали юні футболісти з ФК «Гать»,другі — ДЮФК «Талісман»В. Береги,треті — Великобийганці.

У молодшій віковій категорії перемогу святкували футболісти з ДЮФК «Талісман» Великі Береги, другі футболісти Гаті і треті знову футболісти Великої Бийгані. Всі команди переможці та призери нагороджені кубками, грамотами та медалями. Також були визначені кращі гравці чемпіонату.

У старшій віковій категоріїї кращим воротарем визнаноШамуела Нірі з Гаті, кращий захисник Алекс Кіш з Великих Берегів, кращий нападник Марк Бідзіля з Великої Бийгані, Кращим гравцем чемпіонату визнано футболіста ФК «Гать» Алекса Горвата. У молодшій віковій категорії кращим воротарем визнали єдину дівчину серед учасників, яка надійно захищала ворота Великої Бийгані Барбару Ціккер, кращийзахисник —Ріхард Козуб з Гаті, кращийнападник — Шандор Товт з Великих Берегів. А найкращим гравцем визнано Михайла Матьолу з Великих Берегів.

Нагородження проводили перший заступник голови Берегівської районної державної адміністрації Віталй Матій, голова Берегівськох районної федерації футболу Олександр Чегіль та сільський голова Гаті Іштван Локіта.

Прес служба БРФФ